Brommobiel rijlessen

Theorie en praktijk

Met een brommerrijbewijs mag je op een brommer en met een brommobiel rijden. Met een brommobielrijbewijs mag alleen met een brommobiel gereden worden.

AM Theorie

Er moet een theorie examen gedaan worden. Dit examen geldt zowel voor brommer als brommobiel. Het is niet noodzakelijk om vooraf aan de praktijkopleiding geslaagd te zijn voor de theorie. Het heeft wel voordelen.

Tijdens het theorie examen zult u 50 vragen krijgen waarvan er 44 goed moeten worden beantwoord. Ook zal er een tijdslimiet aan elke vraag zitten die verschilt van 8 tot 15 seconden. Om te oefenen kunt u via internet examens oefenen via www.examencentrum.nl/theorie-examen/Am/index.php , wanneer u nog moet beginnen raden wij iTheorie aan. iTheorie is een online theorie programma.Voor meer informatie of om alvast 1 gratis examen te oefenen kijk dan op: https://itheorie.nl/bromfiets/theorie-examen/

AM Praktijk

Bij het praktijkexamen wordt alleen gekeken naar de beheersing van het voertuig. Er worden alleen bijzondere verrichtingen gedaan op een afgesloten terrein. Met andere woorden je moet met aantal oefeningen laten zien dat je om kunt gaan met een brommobiel.
Het gaat hier om snelheid, sturen en remmen. De oefeningen zijn wel praktijkgericht. Je zult dus moeten doen alsof er verkeer om je heen is.

Er zijn 2 groepen van 6 oefeningen. Je moet 1 groep doen. Hiervan mag elke oefening die slecht gaat 1 keer over gedaan worden. Er mag max 1 oefening onvoldoende blijven. Max 1 oefening onvoldoende betekent dus dat je geslaagd bent.

Er kunnen ook rijlessen op de openbare weg gedaan worden( dit is ons advies). Voor deze lessen gebruiken we een Aixam met dubbele bediening. Net als in een lesauto.

Pssssssst..... wist u dat wij video's hebben van onze aangeboden lessen?

Bekijk snel de video's van onze rijlessen

Bekijk de video's